“Γοργόνες & Φάλαινες”. Μια αληθινή ιστορία

by Παρασκευή, Απρίλιος 25, 2014

Ανά διαστήματα, κυκλοφορούν διάφορες ιστορίες στο internet που αν και κανείς δεν γνωρίζει αν είναι όντως πραγματικές, είναι σίγουρα καταπληκτικές και αγγίζουν πολύ κόσμο.  Μία από αυτές κυκλοφόρησε πριν κάποιο καιρό και ήταν τόσο δυνατή που αναδημοσιεύτηκε εκατοντάδες χιλιάδες φορές στο διαδίκτυο.

Η ιστορία λέει πως έξω από ένα γυμναστήριο υπήρχε μία αφίσα που έδειχνε μία πολύ λεπτή και όμορφη κοπέλα. Ο τίτλος της αφίσας ήταν:

Αυτό το καλοκαίρι θέλεις να είσαι γοργόνα ή φάλαινα;

Σύμφωνα λοιπόν με την ιστορία μία γυναίκα απάντησε με τον εξής τρόπο:

“Αγαπητοί μου, οι φάλαινες είναι περιτριγυρισμένες συνέχεια από φίλους , όπως δελφίνια, φώκιες, ακόμα και περίεργους ανθρώπους. Είναι σεξουαλικά ενεργές και μεγαλώνουν τα παιδιά τους με μεγάλη τρυφερότητα. Περνάνε καλά, διασκεδάζουν και τρώνε πολλές γαρίδες. Κολυμπάνε όλη μέρα και ταξιδεύουν σε φανταστικά μέρη όπως είναι η Παταγονία και οι κοραλλιογενείς ύφαλοι της Πολυνησίας. Έχουν τη δυνατότητα να τραγουδάνε απίστευτα καλά και μερικές φορές τα τραγούδια τους κυκλοφορούν και σε cd. Είναι εντυπωσιακά και πολύ αγαπητά θηλαστικά που όλοι θαυμάζουν και υπερασπίζονται.
Οι γοργόνες από την άλλη δεν υπάρχουν. Αν υπήρχαν όμως σίγουρα θα ήταν διχασμένες προσωπικότητες – γυναίκα ή ψάρι; Και στο κάτω κάτω της γραφής, ποιος θα ήθελε μία γυναίκα που μυρίζει σαν ψάρι;


Χωρίς καμία αμφιβολία, προτιμώ να είμαι φάλαινα.


Σε μια εποχή όπου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  μας λένε ότι μόνο το αδύνατο είναι όμορφο, εγώ προτιμώ να τρώω παγωτό με τα παιδιά μου, δείπνο με τον άντρα μου, να πίνω και να διασκεδάζω με τους φίλους μου.


Και κάθε φορά που κοιτάζω τις καμπύλες μου στον καθρέφτη, λέω στον εαυτό μου:
Είσαι υπέροχη, και σήμερα!

Ακόμα κι αν δεν είναι πραγματική η ιστορία, σίγουρα θα θέλαμε να είναι. Εμείς, το μόνο που θα προσθέταμε στο γράμμα της γυναίκας είναι το εξής – το μόνο που έχει σημασία είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Να αγαπάς το σώμα σου όπως κι αν είναι αυτό. Και να φροντίζεις να είναι γεμάτο αυτοπεποίθηση και υγειά.

 Φιλιά σε όλες <3

 

3 Απαντήσεις
 • λενια
  Απρίλιος 28, 2014

  that’s it!!!!!

 • Dora Lappa
  Μάιος 22, 2014

  Είμαστε υπέροχες κάθε μέρα!!!!! I ♥ my body!!!!!!!

  • xlcloset
   Μάιος 23, 2014

   Ακριβώς αυτό Dora!