It’s a Plus Size World! By XLcloset

by Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2014

Η αλήθεια να λέγεται. Τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά σχετικά με την plus size κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Ο χώρος της μόδας δείχνει να δέχεται την ύπαρξη αυτής της κατηγορίας, ο κόσμος είναι πιο δεκτικός και ως φυσικό ακόλουθο τα media προσαρμόζονται σε αυτή την κατάσταση.

Αν κάποιος κάνει μια έρευνα στο internet θα δει ότι πλέον πολύ μεγάλα περιοδικά μόδας, στην ψηφιακή τους έκδοση (και όχι μόνο), όπως είναι το Vogue Ιταλίας, η Marie Claire, αλλά και πιο ειδησεογραφικά, όπως η Huffington Post και το New Yorker, έχουν πλέον ολόκληρες ενότητες αφιερωμένες στην plus size μόδα ή στον plus size κόσμο γενικότερα.

Plus size world xlcloset 1

 

Σε πρώτη ανάγνωση σε χαροποιεί. Λες από μέσα σου, επιτέλους, αναγνωρίζουν ότι υπάρχουμε κι εμείς οι γεματούλες, καμπυλωτές, παχουλές, χοντρές ή όπως -αλλιώς – θες – να – μας – λες γυναίκες. Καταλαβαίνουν ότι η μόδα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των λεπτών, και αυτό όντως είναι ενθαρρυντικό.

Plus size world xlcloset 3

 

Όμως, αν το σκεφτείς λίγο παραπάνω, θα καταλάβεις ότι απέχουμε πολύ από το σημείο που θα θέλαμε να είμαστε. Τι εννοεί η ποιητής; Το αυτονόητο! Και μόνο το γεγονός ότι υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός, αποδυκνύεται ότι μας θεωρούν σαν κάτι διαφορετικό και αυτό είναι κατά τη γνώμη ρατσιστικό!

Plus size νέα, plus size μοντέλα, plus size fashion week, plus size αντιλήψεις. Γιατί να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός; Γιατί να λέμε plus size μοντέλο; Με την ίδια λογική να λέμε αυτή είναι plus size τραγουδίστρια, ηθοποιός, πολιτικός, πολιτικός μηχανικός!

Και μόνο που βάζεις αυτή την ταμπέλα κατηγοριοποιείς εκατομμύρια γυναίκες βάση του μεγέθους τους. Και αυτό δεν είναι καλό.

Η αλήθεια λέγεται. Ναι μεν είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε έως ότου σταματήσει ο διαχωρισμός.

Θα μου πεις, μα καλά τι σε έπιασε εσένα τώρα; Τι να σου, μπορεί να ήταν μια αναλαμπή. Ή μπορεί να φταίει που γουργουρίζει η κοιλιά μου από την πείνα!

 

Σας φιλώ όλες χχ