Συνέντευξη με την Κέλλυ Βουδούρη

by Παρασκευή, Μάρτιος 3, 2017

H Κέλλυ Βουδούρη η ταλαντούχα τραγουδίστρια που μας συγκινεί με κάθε ερμηνεία της στα live του Rising Star, είναι και το πρόσωπο της Parabita τα τελευταία 3 χρόνια. Είναι χαρά μας που μία τόσο λαμπερή παρουσία συμβολίζει αυτό που η Parabita πρεσβεύει και είμαστε περήφανοι που διαπρέπει στο τραγούδι που τόσο αγαπάει!

Μιλήσαμε μαζί της σε μία αποκλειστική συνέντευξη για τη μουσική και τη μόδα. Εάν δεν έχει ήδη γίνει, ήρθε η ώρα να τη βάλεις στην καρδιά σου!

 

Γεια σου Κέλλυ. Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ για τον χρόνο που μας αφιερώνεις παρά το φορτωμένο πρόγραμμά σου. Πες μας λοιπόν κάποια πράγματα για εσένα.

Γεια σας και από εμένα, χαρά μου να μοιράζομαι τον χρόνο μου με τον κόσμο της Parabita. Ονομάζομαι Κέλλυ Βουδούρη, είμαι 26 ετών και κατάγομαι από τον Πειραιά. Αυτήν την περίοδο μπορείτε να με βρείτε στο Rising Star στον ΑΝΤ1, στην ομάδα του Κώστα Μακεδόνα.

Γενικά θα έλεγα, πως είμαι ένα άτομο που μου αρέσει να έχω πολλές και διαφορετικές ασχολίες. Κάποια βασικά πράγματα για εμένα είναι ότι, θυμάμαι από πάντα τον εαυτό μου να τραγουδάει, ενώ επαγγελματικά ασχολούμαι 7 χρόνια με το τραγούδι, έχοντας δουλέψει σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές δίπλα σε πολύ αξιόλογους καλλιτέχνες.

Παράλληλα με το τραγούδι είμαι plus-size μοντέλο για το e-shop της Parabita και δουλεύω και σαν αισθητικός. Σε λίγο καιρό ολοκληρώνω τις σπουδές μου στο αντικείμενο αυτό και θα λάβω το πτυχίο μου και επίσημα από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

 

Παρατηρώντας σε κάποιος να ερμηνεύεις τα διάφορα κομμάτια, νιώθει πως είναι σα να βιώνεις τους στίχους που τραγουδάς. Περιέγραψε μας τι σημαίνει για εσένα η μουσική.

Με μια πρόταση θα σας πω, πως για εμένα η μουσική είναι τρόπος έκφρασης συναισθημάτων και στάση ζωής. Όταν τραγουδάω επάνω στη σκηνή, αισθάνομαι ότι το μυαλό μου ταξιδεύει, νιώθω την ψυχή μου να ελαφραίνει και τα λόγια μου να αποκτούν περισσότερο νόημα. Μέσα από τα τραγούδια που ερμηνεύω, βλέπω εικόνες, αναβιώνω εμπειρίες μου και θυμάμαι ανθρώπους, μέρη και γεγονότα με έναν έντονο και υπερβατικό τρόπο. Βλέποντας τον κόσμο από τη σκηνή ενώ ερμηνεύω, όταν με κοιτάζει μέσα στα μάτια, αισθάνομαι ότι του ανοίγω την ψυχή μου και ότι βλέπει πράγματα τα οποία υπό άλλες συνθήκες δε θα μπορούσε.

Η Κέλλυ λατρεύει το τραγούδι και νιώθει κάθε στίχο, για αυτό και μας συγκινεί κάθε φορά

 

Πως προέκυψε η ενασχόληση σου με το χώρο της plus size μόδας και πιο ειδικά με την Parabita; Πως είναι να είσαι plus-size μοντέλο;

Η ενασχόλησή μου με το χώρο, ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Κάποια στιγμή κάποιος οικογενειακός φίλος μου ανέφερε πως μια εταιρεία γυναικείων ρούχων έψαχνε για νεαρές κοπέλες με καμπύλες προκειμένου να γίνουν μοντέλα φωτογράφισης. Μου έδωσε το τηλέφωνο, πήγα στο casting και μεταξύ των κοριτσιών που συμμετείχαμε εγώ και άλλες δύο κοπέλες ξεχωρίσαμε. Στη συνέχεια ήρθε η πρώτη φωτογράφιση και μετά η επόμενη και η επόμενη… Τελικά έγινα και επισήμως ένα από τα πρόσωπα της Parabita, όπως παραμένω και σήμερα μετά από 3 χρόνια.

Θεωρώ πως η αυτή τη στιγμή είναι από τις καλύτερες εποχές για να είσαι μοντέλο με καμπύλες. Σε όλον τον κόσμο – και εν μέρει και στην Ελλάδα σε μεγάλο βαθμό – το κοινό είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλο και έχει συνειδητοποιήσει πως το να βάλεις ένα μοντέλο με καμπύλες σε μια διαφήμιση ή μια φωτογράφιση για ένα προϊόν δεν είναι κάτι το περίεργο. Ίσα ίσα πιστεύω πως οι καταναλωτές βλέπουν με περισσότερη συμπάθεια ένα plus – size μοντέλο, αφού δείχνει πιο κοντά σε σχέση με τα πραγματικά σωματικά πρότυπα της μέσης γυναίκας.

Από την άλλη βέβαια πολύς κόσμος – κυρίως από το χώρο της μόδας, αντιμετωπίζει τις πιο χυμώδεις γυναίκες με μεγαλύτερη επιφύλαξη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις θεωρούν πως τα ρούχα τους δεν αναδεικνύονται μέσα από τις καμπύλες. Ευτυχώς πλέον τα πρότυπα ομορφιάς φαίνεται πως αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και πλέον οι καμπύλες είναι της μόδας. Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να σας πω πως το ιδανικό είναι να υπάρχει μέτρο σε ό,τι αφορά στο βάρος κάποιου, ώστε να έχει ενέργεια και όρεξη για ζωή.

Κέλλυ Βουδούρη - backstage Parabita φωτογραφίσεις

Μοναδικές στιγμές από τις φωτογραφίσεις Parabita

 

Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση ομολογουμένως. Πάντως έχεις χάσει αρκετά κιλά σε σχέση με την αρχή της καριέρας σου ως μοντέλο. Πως πήρες αυτή την απόφαση; Ήταν εύκολο για εσένα και τελικά πώς τα κατάφερες;

Ο πιο σημαντικός λόγος που αποφάσισα να αλλάξω την εικόνα μου, ήταν ο ψυχολογικός παράγοντας. Οι ασχολίες μου έχουν να κάνουν με την έκθεσή μου στον κόσμο και η εικόνα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κάποιος στο χώρο είναι καλώς ή κακώς από την εξωτερική εμφάνιση που έχεις. Αυτό ήταν κάτι που με έριχνε ψυχολογικά κάποιες φορές αλλά και κάτι το οποίο μου έδωσε δύναμη και με πείσμωσε ώστε να τα καταφέρω.

Όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου, με θυμάμαι να έχω παραπάνω κιλά. Από το δημοτικό στην εφηβεία και από την εφηβεία μέχρι τα πρώτα μου ενήλικα χρόνια, θυμάμαι να έχω βάρος πολύ πιο πάνω από αυτό που ο κόσμος θεωρεί ιδανικό. Οι λόγοι ήταν κυρίως κάποιες κακές διατροφικές συνήθειες και τα ακατάλληλα ωράρια που έτρωγα τα γεύματά.

Όπως καταλαβαίνετε τα ωράρια που δουλεύω και η φύση των διάφορων ασχολιών μου δεν μου επέτρεπαν να ακολουθώ ένα σταθερό και ισορροπημένο πρόγραμμα. Βέβαια η εικόνα μου εκείνη την περίοδο επηρέασε κατά μεγάλο ποσοστό και πλευρές της προσωπικότητάς μου.

Αν και σαν άτομο είμαι πολύ επικοινωνιακό και εξωστρεφές, εξαιτίας της εικόνας μου ένιωθα κάποια ανασφάλεια, με αποτέλεσμα σαν παιδί να προσπαθήσω να ενισχύσω κάποιες άλλες πλευρές μου. Επικεντρώθηκα στη μουσική και σε άλλες καλλιτεχνικές εξωσχολικές δραστηριότητες, μέσω τον οποίων γνώρισα σπουδαία παιδιά και έκανα φίλους και φίλες, που με βοήθησαν να αισθάνομαι πολύ καλά με τον εαυτό μου.

Όλα τα χρόνια που ήμουν υπέρβαρη, με θυμάμαι μονίμως να προσπαθώ να κάνω δίαιτα, να χάνω πολλά κιλά και στη συνέχεια να εξαντλείται ο οργανισμός μου, να κολλάει χωρίς να χάνει άλλα κιλά, να κουράζομαι, να εγκαταλείπω την προσπάθεια και τελικά να παίρνω πολλά περισσότερα κιλά από όσα είχα ξεκινήσει. Σε μια τελευταία μου προσπάθεια αφέθηκα τόσο πολύ, που τελικά έφτασα να ζυγίζω 120 κιλά. Εκεί ήταν που πήρα την οριστική απόφαση να χάσω βάρος με την βοήθεια ειδικού, ο οποίος μου έδειξε ότι το να χάσεις βάρος είναι μια διαδικασία, η οποία δεν απαιτεί να πεινάς, αλλά να αλλάξεις τις κακές σου συνήθειες και να τις αντικαταστήσεις με κάποιες καλές. Τελικά θεωρώ πως η δύναμη της συνήθειας είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο σε κάθε τι καινούργιο προσπαθείς να αλλάξεις.

Τέλος ένας παράγοντας που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να επιτύχω να χάσω βάρος, ήταν ότι με τη βοήθεια ειδικού κατάφερα να εντοπίσω τους λόγους που με έκαναν να καταφεύγω στο να τρώω τόσο πολύ. Σταμάτησα εντελώς να σκέφτομαι όλη την ώρα το πώς φαίνομαι και άρχισα να ενδιαφέρομαι πιο πολύ για το πώς αισθάνομαι. Αυτό το πέτυχα κάνοντας πράγματα που πάντα ήθελα. Επικεντρώθηκα στη μουσική, τις τέχνες και την αισθητική και με τη βοήθεια και την υποστήριξη των αγαπημένων μου ανθρώπων πέτυχα. Εκείνοι με υποστήριξαν και τους οφείλω πολλά.

Κέλλυ Βουδούρη - μοντέλο plus size Parabita

Η Κέλλυ ως κεντρικό πρόσωπο της Parabita αναδεικνύοντας στο έπακρο ρούχα για μεσογειακές γυναίκες

 

Πέρα από το Rising Star και την πολύ δυναμική και μεστή σου παρουσία ο κόσμος σε έχει συνδέσει ως το κεντρικό πρόσωπο της Parabita. Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το brand της Parabita ξεχωριστό για σένα; Επίσης αν έπρεπε να περιγράψεις την Parabita με μουσικούς όρους, τι τραγούδι θα ήταν;

Νομίζω πως το πιο βασικό χαρακτηριστικό του brand της Parabita είναι ότι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Η Parabita προσφέρει ρούχα σε μεγάλα μεγέθη, τα οποία είναι καλοσχεδιασμένα, ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις της μόδας και από άποψη στυλ κολακεύουν τις καμπύλες κάθε γυναίκας. Έχοντας γνωρίσει τους ανθρώπους που δουλεύουν στην Parabita, μπορώ να σας πω πως αντιμετωπίζουν τις γυναίκες με καμπύλες με πολλή αγάπη και σεβασμό. Τα ρούχα που σχεδιάζουν, τα σχεδιάζουν με βάση τις ανάγκες της πραγματικής σύγχρονης γυναίκας με καμπύλες και στόχος τους είναι να αναδεικνύουν τη θηλυκότητα της.

Αν έπρεπε να περιγράψω την Parabita με μουσικούς όρους, θα έλεγα πως είναι ένα τραγούδι πολύ αισιόδοξο, που ακούγοντάς το στο ραδιόφωνο ανεβάζεις την ένταση, τραγουδάς φωναχτά τους στίχους του – αν είσαι μόνη μπορεί και να το χορεύεις – σου ανεβάζει αυτομάτως τη διάθεση και σε κάνει να θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα από ό,τι κάνεις για να το απολαύσεις.

Κελλυ Βουδούρη - Η Parabita είναι χαρά

Η Κέλλυ πιστεύει ότι η Parabita συμβολίζει τη χαρά της ζωής και ανεβάζει τη διάθεση

 

Ποιο είναι αυτό το ένα outfit το οποίο σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχη και σίγουρη για τον εαυτό σου;

Το ιδανικό outfit για εμένα είναι εκείνο το οποίο μου επιτρέπει να το φοράω από το πρωί μέχρι το βράδυ και να δείχνω όμορφη και με στυλ όλη την ημέρα. Με τους έντονους ρυθμούς ζωής που ακολουθώ πλέον και με μια σειρά από επαγγελματικές υποχρεώσεις που απαιτούν να είμαι εκτός σπιτιού το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, το ιδανικό outfit είναι ένα ρούχο άνετο, το οποίο όμως αναδεικνύει και τις καμπύλες και με κάνει να αισθάνομαι αυτοπεποίθηση.

ΚΚέλλυ Βουδούρη - Parabita looks

Τα αγαπημένα outfit* της Κέλλυ δεν είναι μόνο άνετα αλλά και στιλάτα!

 

Τι συμβουλή θα έδινες σε μια γυναίκα ώστε να νιώθει όμορφη;

Η άποψή μου είναι πως η ομορφιά είναι κάτι παραπάνω από μια εικόνα, θα έλεγα πως η «ομορφιά» εμπεριέχει σε μεγαλύτερη αναλογία την έννοια της γοητείας και της αυτοπεποίθησης. Μια γυναίκα για να είναι όμορφη πρέπει και να νιώθει όμορφη. Οι άνθρωποι σαν όντα έχουμε την ιδιότητα να εκπέμπουμε μια αύρα, η οποία επηρεάζει τους γύρω μας και εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το πώς αισθανόμαστε. Μια γυναίκα επομένως για να νιώσει όμορφη θα πρέπει να δει τα πράγματα με έναν πολύ αισιόδοξο και θετικό τρόπο. Η ομορφιά στις περισσότερες εκφάνσεις της στη ζωή μας βρίσκεται σε πολύ μικρές λεπτομέρειες που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Τελικά για να νιώσει όμορφη μια γυναίκα θα πρέπει να αγαπήσει η ίδια πρώτη τον εαυτό της και να εντοπίσει επάνω της τα σημεία που θεωρεί περισσότερο όμορφα και να τα αγκαλιάσει.

 

*Μπορείς να βρεις τα αγαπημένα Outfit της Κέλλυ, εδώ