Ιδέες για τη ζωή στο σπίτι – Μέρος 2ο

by Πέμπτη, 2 Απριλίου, 2020

Βρισκόμαστε όλοι στο σπίτι και αναρωτιόμαστε πώς θα μείνουμε δραστήριοι και λιγότερο νωχελικοί, ώστε να παραμείνουμε έτοιμοι για την πολυπόθητη επιστροφή στην καθημερινότητά μας.

Εκτός από τους διασκεδαστικούς τρόπους για να περάσεις το χρόνο με τους αγαπημένους σου, αλλά και μόνη σου, μερικές από τις δραστηριότητες που σου προτείνουμε παρακάτω είναι εξαιρετικοί τρόποι για να αποκτήσεις νέες ικανότητες και να διευρύνεις τους ορίζοντές σου.

Μέσω του διαδικτύου είμαστε τυχεροί και μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε μελέτες Πανεπιστημίων, μαθήματα καλλιτεχνικών, ακόμα και μουσικής. Μην ξεχνάς ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, ακόμα και αν είναι όλα είναι κλειστά.

Αυτές είναι οι δικές μας προτάσεις για να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου κατά τη διάρκεια της παραμονής στο σπίτι.

Ίσως για πολύ καιρό δεν το είχαμε σκεφτεί, αλλά είναι μια καταπληκτική αφορμή να παρακολουθήσουμε δωρεάν θεατρικές παραστάσεις από την ασφάλεια του σπιτιού μας. Ακούγεται περίεργο; Καθόλου! Πολλά θέατρα πήραν την απόφαση να προβάλουν εντελώς δωρεάν τις παραστάσεις τους για να ψυχαγωγηθούμε και ποιος ξέρει; Σύντομα μπορεί να ανακαλύψουμε μια νέα δραστηριότητα! Μπορείς να βρεις online παιδικές παραστάσεις, θεατρικά κλασσικών αριστουργημάτων, ακόμα και πειραματικές παραστάσεις.

Μερικά χρήσιμα links:

Κανείς δεν είναι μόνος του και σίγουρα οι καλλιτέχνες ανά τον κόσμο, θέλησαν να το αποδείξουν! Πολύ σημαντικό για την διασκέδασή μας είναι η μουσική και για πολλούς αποτελεί στυλοβάτη στα δύσκολα. Αν λοιπόν, είσαι ένας από αυτούς, τότε προσπάθησε να παρακολουθείς τους αγαπημένους καλλιτέχνες στα social media και είναι πολύ πιθανό να δεις μια συναυλία τους live από τον υπολογιστή ή το κινητό σου! Πολλοί μουσικοί βρίσκονται στο σπίτι τους και παρουσιάζουν live streaming τραγούδια και μελωδίες, ώστε να μπορούν να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους!

Παράδειγμα αυτής της κίνησης είναι η Σοφία Κουρτίδου που κάνει κάθε Σάββατο live στα social media, όπου παίρνει παραγγελιές από άτομα και τραγουδάει ζωντανά: https://www.youtube.com/user/JumaruP

Ο χρόνος μαζί με τους αγαπημένους μας είναι πολύτιμος! Μην ξεχνάς, όμως, ότι πρέπει να αφιερώνεις χρόνο και για τον εαυτό σου! Μπορείς πολύ εύκολα για ένα μικρό χρονικό διάστημα, να απομονωθείς σε ένα δωμάτιο και να εφαρμόσεις τις γεμάτες οφέλη ασκήσεις και αναπνοές των δασκάλων της yoga.

Εδώ, μπορείς να βρεις μαθήματα yoga στα Ελληνικά:

Ελπίζουμε να σου άρεσαν οι προτάσεις μας και ακολουθήσεις κάποιες από αυτές!