Πως να συνδυάσω τη ριγέ μπλούζα μου

by Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 2024

Η μπλούζα με ρίγες ή αλλιώς μαρινιέρα, είναι ένα κλασικό και διαχρονικό ρούχο που έχει πλέον κάθε γυναίκα στη ντουλάπα της.

Τη λατρεύουμε γιατί μπορεί να φορεθεί σε πολλές περιστάσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ και από όλες τις ηλικίες ενώ ανάλογα με τη διάθεση και το γούστο, μία μπλούζα με ρίγες μπορεί να φορεθεί με sporty αισθητική ή ακόμη και σε ένα business look στο γραφείο!

Η ριγέ μπλούζα είναι πάντα στη μόδα κι αναρωτιέσαι πώς να τη συνδυάσεις; Σου έχουμε στυλιστικές προτάσεις με αλάνθαστο αποτέλεσμα!

Όποιο κι αν είναι το στυλ που προτιμάς, σίγουρα θα βρεις το αγαπημένο σου ριγέ τοπ ή ριγέ πλεκτό στην Parabita! Επισκέψου τη νέα συλλογή Parabita Stripes Attack – Γυναικεία ριγέ ρούχα και δες όλες τις νέες τάσεις στις ρίγες.

Συνδύασε τη ριγέ μπλούζα σου με βάση τα χρώματα

Μαρινιέρα και ουδέτερα χρώματα

Το ντύσιμο με ουδέτερα χρώματα προσφέρει μια ισορροπημένη εμφάνιση και διαχρονικά στιλάτη. Ουδέτερα χρώματα είναι το λευκό, το μαύρο, το γκρι και το μπεζ.

Βασικά στοιχεία της γκαρνταρόμπας και που πολύ πιθανώς έχεις, είναι ένα μαύρο κι ένα μπεζ ή άσπρο παντελόνι, μια μπεζ κλασσική γκαμπαρντίνα και τουλάχιστον μία μπλούζα με ρίγες!

Έτσι, όποιο στυλ ριγέ μπλούζας κι αν έχεις, είτε σε μπλε, κόκκινο ή ασπρόμαυρο μπορείς να τη συνδυάσεις με ένα μαύρο παντελόνι και να προσθέσεις μία μπεζ καπαρντίνα και loafers ή γόβες για να πετύχεις ένα στιλάτο outfit με ισορροπία χρωμάτων.

Μαρινιέρα και ουδέτερα χρώματα

Μαρινιέρα και έντονα χρώματα ή παστέλ

Τα έντονα χρώματα φέρνουν χρωματική αντίθεση και ζωντάνια σε κάθε look με μαρινιέρα ενώ οι παστέλ αποχρώσεις δημιουργούν φρεσκάδα και γλυκύτητα!

Συνδύασε τη μαρινιέρα σου με κόκκινο – σε παντελόνι ή φούστα – είτε με αξεσουάρ κι έχεις τον απόλυτο συνδυασμό! Βάλε τη ριγέ μπλούζα σου με οποιοδήποτε έντονο μπλε, πράσινο ή κίτρινο και με προσθήκη αξεσουάρ σε εξίσου έντονα χρώματα, πετυχαίνεις ένα outfit που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Άλλες ιδέες για ρούχα με ρίγες κι όσο μπαίνουμε όλο και περισσότερο στην άνοιξη, είναι να συνδυάσεις τις ρίγες με παστέλ αποχρώσεις, τα λεγόμενα gelato colours προσδίδοντας μία νοσταλγική ρέτρο αισθητική. Ιδανικό look για τις πιο ηλιόλουστες μέρες του χειμώνα αλλά και τοπ επιλογή για όλη την άνοιξη.

Συνδυασμοί με μαρινιέρα και έντονα χρώματα ή παστέλ

Χρωματικές τάσεις 2024 και ρίγες

Οι εποχιακές τάσεις παίζουν πάντα ρόλο στο ντύσιμό μας. Ομοίως, για το 2024, εκτός των ουδέτερων χρωμάτων που είναι πάντα χρώματα μόδας, το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με την Pantone είναι το “Peach Fuzz», ουσιαστικά το ροδακινί.

Η χρωματική παλέτα που επικρατεί στις πασαρέλες σύμφωνα με το whowhatwear, κινείται σε τόνους του πορτοκαλί που ταιριάζουν γάντι στο ροδακινί, του πολύ απαλού μπεζ – σχεδόν κίτρινο, του θαλασσί και του φιστικιού, του ατσάλινου γκρι, του κόκκινου και του γλυκού σοκολατί. Έξτρα προσθήκη είναι τα μεταλλικά υφάσματα που προσδίδουν έξτρα λάμψη!

Προσάρμοσε τη χρωματική παλέτα στα σύνολα με τη ριγέ μπλούζα σύμφωνα με τις εποχιακές χρωματικές τάσεις του 2024. Για να το πετύχεις, μπορείς να ακολουθήσεις τις στυλιστικές συμβουλές για τους συνδυασμούς αναφέραμε παραπάνω!

Είτε πρόκειται για ανοιξιάτικο ή χειμωνιάτικο outfit, κινήσου με βάση τα χρώματα και δε θα χάσεις!

Χρωματικές τάσεις 2024 και ρίγες

Συνδύασε τη ριγέ μπλούζα σου ανάλογα την περίσταση

Casual Day Out με Μαρινιέρα

Τα τζιν σου αγαπούν τις ρίγες και οι ρίγες αγαπούν τα τζιν σου!

Ο απόλυτος συνδυασμός casual styling είναι τζιν και ρίγες! Μπορείς να συνδυάσεις άφοβα μία ριγέ μπλούζα ή ένα ριγέ πουλόβερ με οποιοδήποτε από τα τζιν που έχεις στη ντουλάπα σου! Αλλά κι αν θέλεις να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου με καινούρια σχέδια τζιν, ανακάλυψε ό,τι πιο νέο στη νέα συλλογή Denim με γυναικεία τζιν ρούχα της Parabita με την καλύτερη εφαρμογή ever! Πρόσθεσε casual παπούτσια, το αγαπημένο σου πανωφόρι, μπουφάν ή παλτό, και είσαι έτοιμη.

Για ένα πιο elevated στυλ που παραπέμπει στη smart casual μόδα, συνδύασε το ριγέ τοπ σου με τζιν, σακάκι και loafers ή μπαλαρίνες. Πρόσθεσε ζώνη και τσάντα και είσαι έτοιμη για βόλτα, καφέ ή ψώνια με τις φίλες! Σίγουρα το casual chic attitude δε θα περάσει απαρατήρητο.

Για σένα που αναζητάς πρώτα και πάνω απ’όλα την άνεση και τη χαλαρή κομψότητα στα καθημερινά outfits, είναι ο συνδυασμός της μαρινιέρας με φόρμες ή ρούχα με sporty αισθητική. Το συγκεκριμένο look είναι επίσης ιδανικό για τις Κυριακάτικες χαλαρές βόλτες!

Επίλεξε ένα παντελόνι φόρμας ή ένα άνετο, sporty παντελόνι σε peg γραμμή και πρόσθεσε απλά τη μαρινιέρα σου, ένα casual μπουφάν και τα αγαπημένα σου αθλητικά παπούτσια.

Χρωματικά, μπορείς να «παίξεις» είτε συνδυάζοντας διαφορετικά χρώματα που λατρεύεις ή για πιο μίνιμαλ αισθητική, να προτιμήσεις τη μονοχρωμία ή τη διχρωμία. Η casual κομψότητα είναι καθαρά θέμα γούστου!

Συνδυασμοί για casual day out με μαρινιέρα

Ρίγες για το γραφείο

Συνυφασμένο με την κομψότητα, το ασπρόμαυρο ντύσιμο μπορεί να έχει χαρακτήρα casual αλλά να είναι ταυτόχρονα ιδανικό και για τη μόδα γραφείου.

Αν λοιπόν θέλεις να επενδύσεις σε ένα κομμάτι με ρίγες κατάλληλες για τη δουλειά, αυτό είναι μία μπλούζα με ασπρόμαυρες ρίγες σε κλασσική γραμμή. Η ευελιξία μίας τέτοια μπλούζας είναι αδιαμφισβήτητη!

Ένας τρόπος είναι να τη φορέσεις με τζιν και από πάνω ένα σακάκι, δένοντας ένα φουλάρι στο λαιμό και loafers ή μπαλαρίνες, πετυχαίνεις ένα business casual look που αποπνέει γαλλική φινέτσα. Άλλος τρόπος, και ειδικά όταν η ενδυμασία γραφείου επιβάλλει περισσότερη αυστηρότητα, είναι να τη συνδυάσεις με κοστούμι ή ταγιέρ. Θα δώσει αέρα φρεσκάδας χωρίς να αφαιρέσει το επαγγελματικό στυλ που απαιτείται.

Στην περίπτωση που θέλεις να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου με ρούχα για το γραφείο, δες τις προτάσεις Parabita στη συλλογή Οffice Wear.

Office wear με ρίγες για το γραφείο

Μαρινιέρα σε βραδινές εκδηλώσεις

Δεν είναι λίγες οι φορές που πρέπει να βγεις απευθείας μετά τη δουλειά ή τυχαίνει να είσαι έξω όλη μέρα και να χρειάζεται να συνεχίσεις σε κάποια βραδινή εκδήλωση. Είναι τότε που θέλεις να πετύχεις ένα dressy casual look.

Τι κάνεις σε τέτοια περίπτωση; Φυσικά δε θα κουβαλάς μαζί σου ρούχα για βραδινή έξοδο αλλά μπορείς να πετύχεις ένα εκλεπτυσμένο στυλ εμπευσμένο από casual chic outfits, συνδυάζοντας τη ριγέ μπλούζα με σοφιστικέ φούστες ή κρεπ παντελόνια που θεωρούνται εκ φύσεως πιο βραδινά ρούχα. Εάν θέλεις να έχεις ένα πιο επίσημο look με ρίγες, πρόσθεσε γόβες και κομψά αξεσουάρ όπως μία μικρή τσάντα με αλυσίδα, statement σκουλαρίκια ή κολιέ κι ένα πανωφόρι – κατά προτίμηση παλτό ή σακάκι – που θα δώσει τον επίσημο αέρα στο σύνολό σου.

Ρίγες και μαρινιέρα σε βραδινές εκδηλώσεις

Ρίγες την άνοιξη

Οι ρίγες την άνοιξη έχουν την τιμητική τους! Η μαρινιέρα είναι το πλέον βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας για τη σεζόν άνοιξη-καλοκαίρι και το βλέπουμε σε όλα τα street-style looks!

Το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς, είναι το στυλ μαρινιέρας που θα επιλέξεις. Είτε πρόκειται για ανοιξιάτικες ρίγες ένα πουκάμισο ή σε πουλόβερ με V neck, με polo γιακά ή την κλασική στρογγυλή λαιμόκοψη ή ακόμη ένα τοπ με ντεκολτέ ή με ψηλό λαιμό, θεωρείται πάντα διαχρονική επένδυση.

Για ένα άνετο styling, συνδύασε τις ριγέ μπλούζες σου με τζιν (τα είπαμε, είναι Ο τέλειος συνδυαμός!) ή με μία ψηλόμεση παντελόνα. Για στιλάτες εμφανίσεις, πρόσθεσε ένα biker jacket και loafers ή μποτάκια ενώ για πιο casual εμφανίσεις, ένα ζευγάρι αθλητικά και το αγαπημένο σου αμάνικο μπουφάν.

Ρίγες την άνοιξη

Μαρινιέρα στην παραλία

Hello Sailor! Θα είναι ιεροσυλία αν δε βάλεις έστω μία φορά μαρινιέρα στην παραλία!

Αν και οι μαρινιέρες ως επί το πλείστον δεσπόζουν στα ανοιξιάτικα ρούχα μας, δεν πρέπει να τις αφήσεις ανεκμετάλλευτες το καλοκαίρι! Η καλοκαιρινή μόδα διαφοροποιείται ως προς τη χρήση της ρίγας που εκτός από τοπ, πουκαμίσες και σορτς τη συναντούμε σε ρούχα παραλίας αλλά και σε πολλά αξεσουάρ.

Στις καλοκαιρινές ρίγες, κυριαρχούν οι αποχρώσεις σε άσπρο-μπλε που παραπέμπουν στα χρώματα της μεσογείου και δίνουν τον αέρα της θαλάσσιας αύρας στο outfit σου χωρίς να δεσμεύεσαι σε συγκεκριμένο στυλ ντυσίματος.

Για σένα λοιπόν που αναζητάς ένα δροσερό styling για την παραλία, πρόσθεσε τη ριγέ μπλούζα και ριγέ items σε ένα άνετο, φιλικό προς την παραλία outfit – κατά προτίμηση με βερμούδα ή σορτς.

Για ένα πιο classy look, φόρεσε τη μακριά ριγέ πουκαμίσα σου πάνω από το μαγιό σου και πρόσθεσε αν προτιμάς ένα λεπτό ζωνάκι για να δημιουργήσει εφέ φορέματος. Συνδύασέ το με μία ψάθινη τσάντα και τα αγαπημένα σου σανδάλια ή εσπαντρίγιες. Αυτό το outfit, το φοράς από το πρωί ως το βράδυ!

Ρϊγες στην παραλία

Layering με ρίγες για πιο κρύους μήνες

Τι γίνεται όμως το χειμώνα; Πώς θα μπορούσα να έχω ταυτόχρονα ένα κομψό χειμωνιάτικο στυλ και cozy outfits με χειμερινά layering, θα με ρωτήσεις.

Η απάντηση βρίσκεται στο σωστό layering αλλά και στα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσεις όπως ζεστά κασκόλ, σκουφιά ή καπέλα. Η μόδα για κρύο καιρό δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Οι μπλούζες με ρίγες το χειμώνα κάνουν τέλειο layering με λευκό πουκάμισο αλλά πάνε επίσης πολύ ωραία και με χουχουλιάρικες ζακέτες για να πετύχεις το cozy look που θέλεις. Συμπλήρωσε με ένα ζεστό μπουφάν ή παλτό και πρόσθεσε γάντια και κασκόλ ενώ για τις ακόμη πιο κρύες μέρες, μη ξεχάσεις ένα καπέλο ή σκουφί για chic χειμερινές εμφανίσεις.

Layering με ρίγες για το χειμώνα

Συνδύασε τη ριγέ μπλούζα σου με τα κατάλληλα αξεσουάρ

Ριγέ μπλούζα και κόσμημα

Τα must αξεσουάρ για μπλούζες με ρίγες, είναι τα κοσμήματα μόδας, όπως κολιέ ή σκουλαρίκια αλλά και περίτεχνες στέκες ή αξεσουάρ για τα μαλλιά. Η επιλογή του σωστού τύπου κοσμήματος και κλίμακας accessorizing παίζει σημαντικό ρόλο για να συμπληρώσει τις ρίγες αρμονικά.

Προτίμησε να συνδυάσεις τη μαρινιέρα σου με statement κομμάτια, κατά προτίμηση μονόχρωμα, που είτε θα είναι στον ίδιο τόνο με τις ρίγες που φοράς για ένα πιο «ήρεμο» αποτέλεσμα, είτε σε αντίθετη απόχρωση για να δώσει έμφαση.

Προσοχή χρειάζεται ο συνδυασμός κοσμημάτων ώστε να μην το παρακάνεις! Αν δηλαδή επιλέξεις ένα statement κολιέ, μπορείς να προσθέσεις διακριτικά σκουλαρίκια ή μία στέκα, απόφυγε όμως να βάλεις όλα τα αξεσουάρ μαζί!

Συνδύασε κοσμήματα με ριγέ μπλούζες ή πουκάμισα

Ριγέ μπλούζα και ζώνη

Οι ζώνες είναι από τα αξεσουάρ μόδας που αναδεικνύουν τη μέση και προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο στυλ στο ντύσιμό μας.

Όταν λοιπόν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ζώνη σε μία μπλούζα με ρίγες για αναβάθμιση στυλ, θα πρέπει να προσέξεις το μέγεθος της ρίγας να συνάδει με το μέγεθος της ζώνης. Αν δηλαδή η μπλούζα έχει λεπτές ρίγες, καλύτερα και η ζώνη να είναι επίσης λεπτή για να πετύχεις ένα κομψό αποτέλεσμα.

Προσοχή θα χρειαστεί ο συνδυασμός ζωνών. Αν λοιπόν θέλεις να προσθέσεις διπλή ζώνη προτίμησε τις πιο λεπτές που θα δώσουν έμφαση στις ρίγες. Και μην ξεχνάς τον κανόνα που είπαμε προηγουμένως!

Συνδύασε ζώνες με ριγέ ρούχα

Ριγέ μπλούζα με φουλάρι ή εσάρπα

Ας δούμε μερικούς δημιουργικούς τρόπους για να συνδυάσεις τα φουλάρια με ριγέ μπλούζες και να δώσεις πρόσθετο χρώμα και υφή!

Όσο κι αν ακούγεται δύσκολο, οι ριγέ μπλούζες είναι ρούχα για φουλάρια. Το styling με φουλάρι για μία μαρινιέρα δε χρειάζεται ιδιαίτερους κανόνες. Αν οι ρίγες στη μπλούζα σου είναι αραιές και επικρατεί η διχρωμία, θεώρησε ότι φοράς μία μονόχρωμη μπλούζα και μη φοβηθείς το χρώμα στο φουλάρι. Οπότε μπορείς εύκολα να συνδυάσεις εμπριμέ ή χρωματιστά φουλάρια, ακόμη και φλοράλ! Ακολούθησε μόνο το γενικό κανόνα για τα χρώματα που αναλύσαμε παραπάνω ώστε να μην το παρακάνεις.

Με ένα μικρό φουλάρι σατέν δεμένο περίτεχνα στο λαιμό, έχεις προσθήκη υφής και χρώματος αλλά και παραπομπή σε εκλεπτυσμένο στυλ. Με ένα φουλάρι μεγαλύτερο ή εσάρπα περασμένα στο λαιμό, θα δώσεις πιο casual αισθητική στο outfit σου.

Άλλοι τρόποι για να χρησιμοποιήσεις περισσότερο χρώμα και φουλάρι στο look σου, είναι να το δέσεις στα μαλλιά ή στην τσάντα σου!

Τρόποι να συνδυάσεις ριγέ μπλούζα με φουλάρι ή εσάρπα

Επιλέγοντας τη σωστή τσάντα για το ριγέ outfit

Οι τσάντες είναι το αξεσουάρ μόδας που κρίνεται απαραίτητο στη γυναικεία μόδα για την ολοκλήρωση του outfit.  Για τις περισσότερες γυναίκες δε, οι τσάντες είναι φετίχ!

Όσον αφορά σε ένα outfit με ριγέ ρούχα, δεν υπάρχει περιορισμός στο στυλ τσάντας ή το συνδυασμό τσαντών που θα επιλέξεις. Άλλωστε οι ρίγες τείνουν να θεωρούνται βασικό κομμάτι και να προσομοιάζονται με τα μονόχρωμα κομμάτια που έχεις στη ντουλάπα σου!

Για τα πρωινά outfit ή τα look γραφείου, προτίμησε μεγαλύτερες τσάντες ή μία shopper bag. Για τα sporty look σου, ταιριάζει απόλυτα ένα backpack ή μία crossbody τσάντα. Στα smart casual outfit προτίμησε γενικά handbags, shoulder bags ή μικρότερες crossbody τσάντες που θα προσδώσουν εκλεπτυσμένο γούστο. Φυσικά για πιο βραδινά σύνολα, προτίμησε μικρότερου μεγέθους κομψές τσάντες όπως τσαντάκια clutch, τσάντες ώμου με αλυσίδα ή ένα τσαντάκι χειρός. Για το καλοκαίρι, οι ρίγες σου ταιριάζουν τέλεια με ψάθινες τσάντες!

Και μη διστάσεις να τολμήσεις! Ένας από τους πλέον πετυχημένους συνδυασμούς με τη μαρινιέρα, είναι μία animal print τσάντα! Ναι, ακριβώς αυτό!

Επιλέγοντας τη σωστή τσάντα για το ριγέ outfit

Συνδυάζοντας τη μαρινιέρα με το κατάλληλο παπούτσι

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να σκεφτώ στυλ παπουτσιών που δεν πάει με τη ριγέ μπλούζα!

Για casual εμφανίσεις με μαρινιέρα, προτίμησε sneakers όπως τα λευκά τένις παπούτσια, ή τα μοδάτα αθλητικά σου αλλά κάλλιστα μπορείς να βάλεις την αγαπημένη σου ριγέ μπλούζα ή ριγέ πουλόβερ με αρβυλάκια ή γαλότσες!

Για ένα λουκ γραφείου προτίμησε πιο κομψά υποδήματα. Επίλεξε μπαλαρίνες, loafers ή κομψά μποτάκια – κι αν θέλεις, συνδύασε το χρώμα της ρίγας με το παπούτσι για αναβάθμιση του outfit. Εννοείται ότι αν θα συνεχίσεις σε έξοδο μετά το γραφείο, η μαρινιέρα πάει και με ένα ζευγάρι γόβες με τακούνι!

Για το καλοκαίρι, κι ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες αλλά και τα αγαπημένα σου σανδάλια πάνε με τα τοπ με ρίγες!

Συνδύασε τη μαρινιέρα με το κατάλληλο παπούτσι

Βγάλε τον Καλύτερό σου Εαυτό!

Αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία, είναι όταν φοράς ένα ρούχο να νιώθεις αληθινή, όμορφη, χαρούμενη και να βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό!

Βάλε ό,τι σε ευχαριστεί, πρόσθεσε το λαμπερότερό σου χαμόγελο και είσαι έτοιμη!

Κάντο κι εσύ όπως η Κλεοπάτρα, η Κωνσταντίνα και η Μαρία!