How To: Athleisure

by Παρασκευή, 7 Απριλίου, 2017

Το στιλ Athleisure είναι τάση εδώ και πολύ καιρό!

Έχεις ακούσει σίγουρα να μιλάνε για αυτό, ίσως να έχεις και μια ιδέα περί τίνος πρόκειται αλλά δε ξέρεις αν και πώς μπορείς να το υιοθετήσεις!

Για να μην έχεις πλέον καμία αμφιβολία, διάβασε παρακάτω όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις!

 

Τι είναι Athleisure

Ο όρος, προέρχεται από το Athletic+Leisure (αθλητικό + άνεση/ελεύθερος χρόνος), ενώ έχει προστεθεί πλέον και επίσημα στο διεθνές λεξιλόγιο της μόδας και του στιλ.

Στο online λεξικό Merriam-Webster, ο όρος αναφέρεται ως:

καθημερινό στιλ με yoga pants, φόρμες και κουκούλες που είναι σχεδιασμένα ώστε να φοριούνται τόσο για αθλητική δραστηριότητα όσο και για οτιδήποτε άλλο

Με λίγα λόγια, μπορείς να φοράς αθλητικά παπούτσια και παντελόνια με σικάτες μπλούζες ή αθλητικά τοπ με καλά παντελόνια, σακάκι και πέδιλα για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Ξεκίνησε από τους millennials ως τάση κυρίως λόγω της αλλαγής στην καθημερινότητά μας. Πλέον, τα ενιαία και μακρά ωράρια της σημερινής κοινωνίας των πόλεων, από τη δουλειά-στο γυμναστήριο-στη βόλτα που οδήγησε σε μία νέα ανάγκη στην ένδυση.

Λέξη-κλειδί, η ευελιξία. Η τάση, επικεντρώνεται στην άνεση και στο στιλ που με πολύ λίγες αλλαγές, μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεις μια ολόκληρη γκαρνταρόμπα μαζί σου, διαρκώς!

 

Τάση είναι θα περάσει

Χμμμμ… όχι και τόσο! Η τάση επικρατεί εδώ και 2 τουλάχιστον χρόνια και αναπροσαρμόζεται διαρκώς.

Ξεκίνησε ως activewear με λίγο urban στιλ και συνεχίζει με κομμάτια που βλέπουμε ακόμα και σε πασαρέλες μεγάλων οίκων μόδας.

Υπάρχει δηλαδή μια συνεχόμενη εξέλιξη, τόσο σε υλικά όσο και σε σχέδια. Πολλά κομμάτια πλέον, από τζιν ή κλασσικά παντελόνια, έχουν αποκτήσει μία sporty νότα, που τα καθιστούν ιδανικά για athleisure εμφανίσεις. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τοπ που έχουν αθλητικές ρίγες ή μοτίβα, σε τεχνικά υφάσματα και επίσης, στα πανωφόρια. Κάπως έτσι, βγήκαν ξανά και στην επιφάνεια τα bomber jackets, ενισχύοντας το sporty ύφος για κάθε ώρα!

Σύμφωνα με έρευνες από τη Morgan Stanley, οι πωλήσεις ειδών activewear, αναμένεται να έχουν διαρκή ανοδική πορεία τουλάχιστον μέχρι το 2020. Εδώ να τονίσουμε, ότι κάτι παρόμοιο, είχε ξαναγίνει με τα Τζιν παντελόνια!

 

Πώς το υιοθετώ;

Υιοθετώντας το στιλ Athleisure, θα δείχνεις και θα αισθάνεσαι πάντα άνετη.

Η γραμμή ισορροπίας όμως από το να δείχνεις κομψή και στιλάτη στο να δείχνεις εντελώς ατημέλητη, είναι πολύ λεπτή.

Για αυτό είμαστε εμείς εδώ! Σου προτείνουμε λοιπόν μερικά μικρά tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τους καλύτερους συνδυασμούς!

  1. Προτίμησε ουδέτερα χρώματα, μονοχρωματικές παλέτες και αν είσαι λάτρης των μοτίβων, προτίμησε τα πιο διακριτικά.
  2. Χρησιμοποίησε μίξη υλικών και υφών. Προτίμησε δηλαδή ένα mix-and-match με υφάσματα stretchy, τεχνικών προδιαγραφών και συνδύασέ τα με αέρινα υφάσματα ακόμα και με δερματίνη ή τούλι. Για παράδειγμα, αντί να φορέσεις μια αθλητική φόρμα, μπορείς κάλλιστα να συνδυάσεις το παντελόνι με ένα δερμάτινο τζάκετ.
  3. Φρόντισε τα ρούχα σου και κράτησέ τα σε καλή κατάσταση. Σίγουρα ένα ξεφτισμένο κολάν ή μια μπλούζα με κουκούλα που δείχνει πολυφορεμένη, δε θα έχει το αντίστοιχο εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα αλλά ταιριάζει πιο πολύ στο στιλ grunge.
  4. Κράτησε το βασικό σου στιλ. Είναι πολύ σημαντικό, όταν υιοθετούμε ένα νέο στιλ ντυσίματος, να το προσαρμόζουμε στα δικά μας δεδομένα. Εάν δηλαδή φοράς γενικά χαλαρά ρούχα, καλό είναι να κρατήσεις τις ίδια αρχή όταν επιλέγεις ρούχα για Athleisure.

 

3+ Προτάσεις Athleisure

Κι έφτασε η ώρα να δεις τι τελικά είναι το athleisure και να πάρεις ιδέες για τι και πώς θα το φορέσεις!

Η πρώτη πρόταση, βασίζεται στο παντελόνι με τη ρίγα στο πλάι, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί τόσο με το λευκό ή το ροζ τοπ και οποιοδήποτε από τα δύο πανωφόρια, ανάλογα πάντα με το προσωπικό στιλ και γούστο!

How-To Athleisure 11. Τοπ ντραπέ   2. Καπαρντίνα   3. Παντελόνι με ρίγα   4. Τζάκετ βισκόζης   5. Μπλούζα με δαντέλα

 

Η δεύτερη πρόταση, έχει ως βάση ένα κλασσικό activewear κομμάτι, το κολάν με τις διαφάνειες. Συνδυάζεται άψογα είτε με την πουά πουκαμίσα είτε με τη ριγέ μπλούζα, που θα δώσουν μια άλλη αισθητική στο look. Από πάνω, το δαντελένιο bomber προτείνεται για πιο ξεχωριστές εμφανίσεις ενώ το long bomber είναι η επιτομή του σικάτου Athleisure!

How-To Athleisure 2

1. Δαντελένιο bomber   2. Ριγέ μπλούζα   3. Κολάν με διαφάνειες   4. Πουκάμισο πουά   5. Long Bomber

 

Η τρίτη πρόταση, έχει ως βάση ένα ακόμη κολάν που σμιλεύει το σώμα και διαθέτει εκλεπτυσμένη κομψότητα. Εδώ, παίζουμε με ένα mix-and-match υφών, καθώς αν το συνδυάσεις με τη σικάτη ντραπέ μπλούζα και το denim γιλέκο, δημιουργείς ένα look που είναι ταυτόχρονα cool & classy. Και σε αυτή την περίπτωση, έχουμε επιλέξει τοπ και πανωφόρια, που μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους!

How-To Athleisure 3

1. Τζιν γιλέκο   2. Ντραπέ μπλούζα   3. Κολάν με διακοσμητικές τσέπες   4. Μπλούζα ασύμμετρη   5. Μακριά ριχτή ζακέτα

 

Επίλεξε το look που ταιριάζει καλύτερα σε σένα και δώσε άλλον αέρα στο στιλ σου!
Εμπνεύσου από τη συλλογή activewear, εδώ και κάνε το καλύτερο mix!