ΒΡΕΣ ΤΟ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΣΟΥ

by Παρασκευή, 4 Απριλίου, 2014

BODY TYPES

By parabita.com

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι μόδα; Εντάξει, δεν είναι και υπαρξιακό το ζήτημα, αλλά πως το προσδιορίζεις; Είναι ένα συγκεκριμένο είδος ρούχου, είναι κάποιο χρώμα ή ύφασμα,;  Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω – μόδα σημαίνει να ντύνομαι με τέτοιον τρόπο ώστε να δείχνει το σώμα μου όσο το δυνατόν πιο όμορφο, και για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να καθορίσουμε το σωματότυπό μας.

Μόλις καθορίσουμε τον τύπο του σώματός μας, τότε μπορούμε να εξετάσουμε και ποιες τάσεις της μόδας μας ταιριάζουν και ποιες πρέπει να αποφύγουμε. Ούτως ή αλλιώς, το θέμα είναι να προσαρμόζουμε τη μόδα πάνω μας και όχι το αντίστροφο.

ΤΑ 4 ΒΑΣΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΑ

Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και το ίδιο είναι και το σώμα τους.  Παρόλο αυτά όταν μιλάμε για σωματότυπους ουσιαστικά μιλάμε για 4 βασικές κατηγορίες:

ΜΗΛΟ:
Σχήμα μήλου, ή αλλιώς κάτω τρίγωνο. Οι γυναίκες με σώμα σε σχήμα μήλου έχουν πιο φαρδιούς ώμους και στέρνο και πιο στενούς γοφούς.

ΑΧΛΑΔΙ:
Σχήμα αχλάδι ή αλλιώς πάνω τρίγωνο. Σήμα κατατεθέν της σύγχρονης Ελληνίδας. Οι γυναίκες με σώμα σε σχήμα αχλάδι έχουν φαρδύτερη λεκάνη / γοφούς και στενότερους ώμους και στήθος.

ΜΠΑΝΑΝΑ:
Ίσιο, μονοκόματο ή αλλιώς ορθογώνιο. Η μέση των γυναικών αυτών είναι συνήθως 22-23 εκ πιο λεπτή από τους γοφούς ή το στήθος.

ΚΛΕΨΥΔΡΑ:
Αντίθετα τρίγωνα, με μύτες που κοιτάζουν προς τα μέσα.  Σε αυτή την περίπτωση οι γοφοί και το στήθος έχουν τις ίδιες διαστάσεις με τη μέση σημαντικά πιο λεπτή (βλ. 90-60-90)

ΠΩΣ  ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ ΜΟΥ

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε προσπαθώντας να καταλάβουμε το σωματότυπό μας είναι ότι επικεντρωνόμαστε μόνο σε μερικά σημεία του σώματος όπως τα χέρια, την κοιλιά, η τους γλουτούς. Το θέμα όμως είναι να δούμε το δάσος και όχι το δέντρο. Μόνο όταν δούμε το σώμα μας ως ένα σύνολο θα μπορέσουμε να καθορίσουμε το σωματότυπό μας.

Τι κάνουμε;
Αφού γδυθείς και μείνεις μόνο με τα εσώρουχα, κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Τα πόδια πρέπει να είναι ίσια και να κοιτάνε μπροστά και τα χέρια σου λίγο ανοιχτά ώστε να μην είναι εντελώς κολλημένα στα πλάγια.

Εξέτασε τώρα την περιοχή κάτω από τα μπράτσα, συνέχισε στην περιοχή του στήθους και του θώρακα, τη μέση, τους γλουτούς και τέλος το εσωτερικό των μηρών.

Αφού το κάνεις αυτό κοίταξε το σχεδιάγραμμα με τα 4 σωματότυπα. Ποιο είσαι;  

Μην χάσεις στο επόμενο blog post του xlcloset – αναλυτική παρουσίαση για κάθε ένα σωματότυπο, tips & tricks καθώς και όλα τα Do’s & DON’T’s για το τι να φοράς για να κολακεύεις το σώμα σου!

4 Απαντήσεις
  • ζησιμοπουλου στελλα
    4 Απριλίου, 2014

    πολυ ομορφες συμβουλες που μας ενημερωνουν αλλα και μας ανεβαζουν ψυχολογικα για τα περιττα μας κιλακια …. ευχαριστουμε πολυ…συνεχειστε ετσι..

    • xlcloset
      10 Απριλίου, 2014

      Αγαπητή Στέλλα σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Στο XLcloset αγαπάμε τις καμπύλες και μας αρέσει να δίνουμε συμβουλές για το πώς πρέπει να τις αναδεικνύουμε.
      Μείνε συντονισμένη γιατί έρχονται περισσότερες συμβουλές 🙂

  • ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
    8 Απριλίου, 2014

    KAΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΣΤΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ. ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!!!!!!!!!!!!

    • xlcloset
      10 Απριλίου, 2014

      Αγαπητή Κορνηλία , σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Αυτή την Παρασκευή ετοιμάζουμε πολλές στιλιστικές προτάσεις για κάθε σωματότυπο, οπότε μείνε συντονισμένη! Καλό Πάσχα και σε εσένα 🙂